Testledare som får motståndet att flytta på sig

”Rugbyplanen är den plats där jag upplevt fullkomligt flow”, säger Stina Leijonhufvud. Hon har en lång karriär i svenska damlandslaget bakom sig och idag tränar hon ett F15-F18-lag och är ansvarig för F18-landslaget. Drivet att hela tiden sträva framåt, även när det tar emot, har Stina nytta av i många delar i livet – inte minst i rollen som testledare.

Stina beskriver sig själv som en aktiv person som ofta kliver in och leder projekt och tar ansvar för saker. Vid flertalet tillfällen har hon tagit ett steg tillbaka och trappat ner sitt föreningsengagemang, men varje gång har hon sugits tillbaka igen. Just nu är det träning med klubblaget i rugby F15-18 och senior fyra gånger i veckan och scouter en kväll i veckan. Hennes engagemang startade tidig och under gymnasietiden bjöd hon in till ett riksting med scouterna utan att veta hur det skulle genomföras.

  • I efterhand kan jag fråga mig hur jag lyckades, och jag tänker inställningen att det mesta går att lösa under resans gång är något jag har nytta av i konsultrollen också. Jag snappar upp saker fort och ställer gärna korkade frågor om det hjälper mig att komma vidare. Jag tänker att risken med att vilja göra allting perfekt är att ingenting blir av.

Ett rugbylag

Världens bästa sport

Som spelare hittade Stina till rugbyn relativt sent. Hon hittade till sporten som 24-åring när hon pluggade på KTH och tog sig snart in i landslaget. Med bakgrund inom friidrott och fotboll passade rugby henne perfekt. Hon var löpstark och bra på att få andra att flytta på sig. Dessutom hade hon en tendens att skjuta över mål. Landslagskarriären tog slut efter en allvarlig knäskada i en match mot England.

  • Jag har aldrig varit särskilt ilsken av mig, men jag brukar säga att rugbyn gav mig en chans att göra mig av med alla aggressioner jag inte ens visste att jag hade. Rugbyplanen är också den plats där jag upplevt fullkomligt flow. Man ser hur en lucka uppenbarar sig och tar den.

Stina väljer att sponsra svenska F18 landslaget genom qbox. Pengarna sänker tröskeln för laget att göra saker som annars skulle kräva en större insats. Som exempelvis att förbereda sig inför EM med en träningsturnering. Hon menar att rugbyn erbjuder en bra motvikt till det stora fokus på utseende som det är på många andra håll i samhället. På rugbyplanen spelar det ingen roll hur du ser ut och du har nytta av att vara stor och stark.

  • Precis som inom all idrott är det en del prestationsfokus, men som tränare väljer jag att fokusera vad laget åstadkommer tillsammans snarare än resultat.

Stina har också sponsrat Segeltorps scoutkår och bidraget användes för att köpa nya tält. Hon tycker att det är viktigt att barn och unga får en chans att komma ut och lära känna naturen.

  • Under pandemin har vi varit ute varje möte, oavsett väder. Vi har frusit en del, men det har varit härligt.

 

Starkare tillsammans

När Stina hade egen firma saknade hon kollegor, och beskriver jobbarkompisarna på qbox som öppna och välkomnande. De har en gemensam slackkanal för socialt snack och jobbrelaterade frågor, och kaffemöten en gång i veckan på ett rullande schema där de ses och bollar och stöttar varandra.

  • Vi hjälper till exempel varandra med intervjuträning inför möten med kunden för de som vill. Det är mycket lättare att svara på tuffa frågor om man är väl förberedd.

Någonting som vi som jobbar på qbox har gemensamt är att vi alla har intressen som vi brinner för. Alla gillar också mat och när vi ses äter vi gott. Grillkorvarna under pandemin kanske inte kvalar in som lyx, men då var grejen att ses vilket var lyx i sig.

Föregående
Föregående

Koll på privatekonomin ger frihet och klirr i kassan

Nästa
Nästa

Välkommen till oss Jennifer Bui!