Är vi Sveriges snabbaste QA-konsulter?

Bild på ett löpargäng

Säsongens första konsultmöte på qbox är alltid Convinistafetten. Semestern är så klart till för att njuta av livets goda, men man behöver inte ligga i hängmattan hela tiden. Ett motionslopp som hägrar i slutet av sommaren påminner oss om att släppa glassen mellan varven och snöra på sportskorna.

För den som jobbar som konsult bidrar roliga och utvecklande uppdrag och arbetstider som funkar med livet till det långsiktiga välbefinnandet. Men för att maxa det goda måendet behöver vi också ta hand om kroppen. Där ger friskvårdsbidraget oss en knuff i rätt riktning och våra konsulter använder det bland annat för att träna på gym, golfa eller gå på crawlkurs.

Lite extra inspiration att komma ut och röra på oss under sommaren får vi genom att säsongens första konsultmöte går av stapeln i samband med Convinistafetten. Men funkar loppet som motivation, eller faller det i glömska fram till dess att man öppnar datorn efter semestern? Vi frågade våra kollegor Björn Söderlund och Jennifer Berggren.

 

Hej Björn, blev du tagen på sängen när det var dags att snöra på dig löparskorna den 24:e augusti?

  • Inte alls! Före sommaren bestämde jag mig för att klara de fem kilometerna på under 30 minuter, vilket inte skulle gå om jag låg i hängmattan hela semestern. Jag kom i gång med promenader före semestern och öste sedan på med joggingturer under ledigheten.

Skulle du beskriva dig själv som en sportig typ?

  • Fram till 20-årsåldern spelade jag fotboll och hockey, men sedan kom livet emellan. På senare år har jag börjat spela golf och försöker hålla uppe flåset. Jag skulle inte kalla mig själv för särskilt sportig, utan för mig handlar det om att må bra och orka göra allt som jag vill göra i livet.

Tycker du att årets Convinistafett kammar hem fem stafettpinnar av fem möjliga?

  • Utan tvekan! Det är ett avslappnat sätt att komma i gång efter sommaren, och trots att det är ett motionslopp är det en social och inkluderande aktivitet. Man väljer själv om man vill springa, promenera eller gå direkt på picknicken. Och eftersom det är en stafett är det en del tid att vänta, och då får man chansen att snacka ihop sig med kollegorna efter semestern.

Hej Jennifer, du kvalar in som qbox mesta motionär. Hur mycket tränar du?

  • Jag försöker röra på mig varje dag, och har märkt att det behövs mer träning ju äldre jag blir för att hålla mig skarp. Om jag inte tränar har jag svårt att hålla koncentrationsnivån uppe efter lunch och blir mycket tröttare på kvällen. Allt i livet blir bättre om jag rör på mig. Så jag cyklar, springer och tränar på gym. Och på vintrarna åker jag och familjen mycket skidor.

Förra året sprang du Marathon i början av sommaren. Hur laddade du upp inför loppet i år?

  • I början av sommaren startade jag en 60 day challenge, där fokus var mer på styrketräning och powerwalks. I augusti när kroppen hade vant sig, och träningsvärken från gymmet inte var lika påtaglig, började jag löpträna mer regelbundet.

Har du planer på att delta i andra lopp under hösten?

  • Jag gillar långdistans, att nöta på, och att verkligen utmana mig. Kanske att det blir halvmaran i september eller lidingöloppet i oktober. Det är bra att ha en morot för träningen.

Föregående
Föregående

AI är enkelt men kvalitet svårt

Nästa
Nästa

Frilansaren försvarar Sverige