QBox

Välkommen till oss Vijil Collins!


Frilanslivet, Organisation, Rekrytering, Talang

Det senaste tillskottet i gänget seniora testkonsulter på qbox heter Vijil Collins. Han har med sig lång erfarenhet från krav- och testarbete främst från finansbranschen, och har arbetat i internationella projekt runt om i världen. Dessutom är han social och älskar kvalitet.

Vijil Collins är född och uppvuxen i södra Indien, men blev tidigt fascinerad av europeisk historia. Planen var att resa runt och utforska kontinenten och sedan bosätta sig i en strandnära by i Skottland, gärna med ett gäng får som trampade runt utanför knuten. På Stora Essingen där han bor i dag är det förvisso glest bland får och kiltar – men det är nära till vattnet.

Han utbildade sig till elektroingenjör vid universitetet i Madras och började arbeta med mjukvaruutveckling på ett indiskt IT-företag.

  • När jag klev ut på arbetsmarknaden hade IT-boomen slagit till rejält i Indien och de flesta hamnade i den branschen, oavsett vad de hade studerat, säger Vijil.

Stark inom alla delar av QA

Under sina 15 år på Tata Consultancy Services har Vijil bland annat arbetat i Dubai och Zürich och det var jobbet som tog honom till Stockholm 2016. Vijil har en lång erfarenhet från finansbranschen och har både arbetat med att definiera krav och varit med och validerat och verifierat resultaten.

  • Kvalitetstänket är ett av mina mest tydliga karaktärsdrag. Jag har talang för att hitta fel och kan identifiera även de minsta saker som kan ställa till problem. Men jag är också bra på att identifiera den bästa lösningen. I mitt privatliv yttrar det sig i att jag kan gå till tio olika affärer om jag ska handla något för att hitta den absolut bästa varianten.

Efter många år som anställd väljer Vijil nu att kliva ombord på qbox och arbeta som konsult i en friare roll.

  • Jag älskar företagets vision och kände direkt att jag ville vara en del av det. Det är ett stort steg att ta ansvar för sina egna uppdrag, och jag är absolut nervös. Men jag har tillgång till allas hjälp och stöd på qbox och litar på att det kommer att gå bra.

 

Svensk natur och konsensuskultur

På fritiden tycker Vijil om att vara i naturen och vill gärna uppleva berg, skog och vatten. Han campar i Tyresta naturreservat, har varit i Dalarna och på Höga kusten och planen är att fortsätta utforska sig genom Sverige.

Vijil upplever att människor som lever i Sverige har en mycket större frihet att leva sina liv som de vill. I Indien är det exempelvis ett större socialt tryck att följa normen. Den som inte är gift vid 25 blir tjatad på hela tiden av familjen och omgivningen. Däremot blev han lite frustrerad av konsensuskulturen i Sverige när han började jobba här.

  • För mig kändes det som om ingen vågade fatta beslut och jag tyckte att processen tog onödigt lång tid. Men nu har jag vant mig.

För Vijil som alltid sett sig själv som en social person var det en överraskning att det var tufft att skaffa nya vänner i Sverige jämfört med på andra håll i världen.

  • Här är det inte självklart att gå från att vara kollegor som har kul ihop på jobbet till att också umgås på fritiden.

Vad skulle du säga gör dig till en typisk svensk?

  • Ha ha! Jag kanske inte är någon typisk svensk, men visst har jag flera värderingar som ligger i linje med dem som många svenskar har. Förutom att jag älskar att vara i naturen så tror jag också på att ha ett samhälle där man tar hand om varandra. Jag är okej med att betala lite mer i skatt för att alla människor ska ha det bra. Och precis som svenskarna vill jag ha en god livskvalitet och jag gillar verkligen att resa. Däremot förstår jag inte varför svenskarna reser i juli när det är som vackrast här.

 

Länk till Vijil på LinkedIn https://www.linkedin.com/in/vc159123/