QBox

Välkommen till oss Jennifer Bui!


Uncategorized

Vi hälsar testkonsult Jennifer Bui välkommen till det växande teamet på qbox. Jennifer har lång erfarenhet från spelbranschen och har med sig värdefull kompetens inom mobiltest. På fritiden gillar hon cykling, skidåkning och att maxa alla upplevelser så mycket det går.  

Jennifer Bui började sin karriär som arbetsterapeut men när hon behövde ett arbete med en större flexibilitet för att få familjelivet att gå ihop valde hon att skola om sig inom IT. Planen var att arbeta med programmering, men fick arbeta med test under en praktikperiod och visade sig vara som klippt och skuren för rollen.

  • Under praktiken hittade jag en allvarlig bugg och efter det var jag en given kandidat för anställning, säger Jennifer.

I rollen som testare har Jennifer stor nytta av sitt tålamod, men hon är också bra på att bryta mönster och ta sig an saker från olika vinklar. En strategi hon använder sig av är att försöka föreställa sig hur vissa stereotyper agerar när de ska utföra något.

  • Jag testar gärna på nya sätt att utföra saker i min vardag också, för att ständigt kunna utvecklas och effektivisera min vardag. I stället för att tjata på att barnen ska hjälpa till i köket köpte jag en Airfryer. Numera planerar barnen frivilligt inköp och matlagning till hela familjen.

Redo att styra sin konsultvardag

Sedan Jennifer skolade om sig för sju år sedan har hon arbetat som testare, både som anställd och på traditionella konsultbolag, och har samlat på sig stor erfarenhet från spelbranschen och inom finans. Nu kände hon att tiden var inne att få styra mer över sina uppdrag och sin utveckling som testare.

  • Tidigare jobbade jag på ett konsultföretag som hade en utbildningsverksamhet och när jag började där såg jag framför mig att jag skulle få en chans att ta del av utbudet. Men så blev det inte, och i stället fick jag använda mycket av min familjetid för att kunna utvecklas på ett tillfredsställande sätt.

Möjligheten att själv välja vilka utbildningar hon ska gå, och när hon ska gå dem, var en tungt vägande anledning till att börja på qbox. För Jennifer var det också lockande att ingå i ett stöttande sammanhang med andra testare som kan dela kunskap med varandra och tipsa om ingångar hos olika uppdragsgivare.

  • För mig är det nytt att ta ansvar för att landa mina egna uppdrag, så det känns bra att ha en viss trygghet och någon som pushar och säger att det kommer att gå bra.

 

Skidåkare och cykelfantast

När Jennifer började arbeta som konsult i Stockholm började hon cykelpendla året om för att slippa trängsel på tunnelbanan och i stället få uppleva naturen. Pendlingen ledde till att hon fick upp ögonen för cyklingen som hobby och har deltagit i Ride of Hope till förmån till Barncancerfonden och har cyklat Vätternrundan.

  • Just nu ligger jag lite lågt med cyklingen eftersom jag bröt axeln i en skidolycka i vintras. Skidåkning är familjens stora passion och vi har redan bokat stuga nära Romme där vi har säsongskort varje år.

 

Maxar upplevelser

Under sommaren 2020 nappade Jennifer och hennes familj på ett erbjudande från Nordic Choice att bo på hotell i 60 nätter. Utan att överdriva kan man lugnt säga att de maxade den sommaren med väldigt många hotellnätter runtom i Sverige.

  • Jag hade aldrig varit i Åre, på Gotland eller i Varberg tidigare. I slutet av sommaren hade barnen fått nog och vi var alla glada att bara få vara hemma.
  • Ett annat av mina stora intressen är att reparera saker i hemmet. Jag har lärt mig att laga cykeln från YouTube och det har sparat en del verkstadsbesök. Det senaste jag har lärt mig är att reparera telefonskärmar.

På grund av pandemin har Jennifer inte träffat sina nya kollegor på qbox i verkligheten. Däremot har hon stiftat bekantskap med dem i den interna fotbollskanalen på Slack och styrde omedelbart upp ett tipssystem för slutspelet i sommarens EM-fotboll.

  • Alla intressen som cykling och skidåkning, eller händelser som EM i fotboll är en chans till gemenskap och att ha roligt tillsammans.