QBox

Smartare prestandatjänster tillsammans med Unicus


Hållbarhet, Konsultbolag, Prestandatest

Snabba svarstider är avgörande för användarupplevelsen av en webbapplikation och efterfrågan på prestandatester växer. Tillsammans med konsultföretaget Unicus erbjuder vi på qbox nu tjänstefierade lasttester som gör det snabbt att komma igång.

Unicus har sin spets inom programmering, testautomatisering och QA, och som namnet antyder är de inte som alla andra bolag. Alla deras konsulter har aspergers syndrom; en diagnos på autismspektrumet som gör dem särskilt väl lämpade för uppgifter som kräver fokus och uthållighet.

– Vår huvudaffär är resurskonsulter på långa uppdrag på plats hos kund, men det passar inte alla. Ett in house-erbjudande gör det möjligt att öppna dörren till arbetsmarknaden för fler, vilket är ett av våra uttalade mål, säger Anders Barnå som är vd på Unicus i Sverige.

Tung prestandakompetens och erfarenhet

Företaget Apica, som tillhandahåller mjukvara och infrastruktur för prestandatester erbjöd Unicus att vara deras leveranspartner för avgränsade projekt på den nordiska marknaden. Anders Barnå såg möjligheten att skapa ett erbjudande med leverans från Unicus kontor, men behövde en partner som kunde tillföra erfarenhet och tung kompetens inom prestandatest.

– Våra konsulter har lärt sig Apicas verktyg, men det innebär inte att de behärskar allt som krävs för att genomföra framgångsrika prestandatest. Då var det naturligt att tänka på qbox och Gustav Lindberg, säger Anders Barnå.

När Gustav för ett par år sedan byggde upp en prestandatest-funktion på ett stort svenskt företag blev han bekant med Unicus och valde då aktivt att rekrytera in en konsult med asperger till teamet.

– För mig är det viktigt att ha en samarbetspartner som har förmågan och viljan att jobba med oss, och som kan se våra medarbetare för vad de är och vad de behöver, säger Anders.

– Samarbetet med Unicus känns jättekul, inte minst för att de har ett beundransvärt uppdrag som de tar sig an på ett väldigt affärsmässigt sätt, säger Gustav Lindberg. Konsulternas förmåga till fokus är fenomenal. De har sugit upp hur Apicas verktyg fungerar på väldigt kort tid och är superduktiga och resultatorienterade i leverans.

Öppenhet och marknadsmässighet

Unicus är öppna med att deras konsulter har asperger, och det gäller även de konsulter som genomför prestandatesten. Men tillsammans med qbox kan Unicus erbjuda en tjänst på helt marknadsmässiga villkor.

– Här handlar det bara om vad våra konsulter kan och inte om vilka de är, säger Anders.

Personer med asperger är typiskt sett bra på repetitiva uppgifter. Genom att kombinera qbox och Unicus blir resultatet en tjänstefierad lösning som möter kundens behov från ett affärsperspektiv.

– Jag tänker att tjänsten vi erbjuder öppnar upp för möjligheten för fler att göra prestandatest och räkna hem dem. Tänk Ikea fast för prestandatest, säger Anders.

– Vi ser fram emot att göra starka kundleveranser med Unicus och att utveckla fler tjänster och erbjudanden inom prestandaområdet tillsammans, säger Gustav.