QBox

Är du redo att koppla upp dig mot superhjärnan?


Uncategorized

Går det att maxa fördelarna med frilanslivet utan att göra avkall på den trygghet och gemenskap som kommer med en anställning? Absolut, säger vi. För dig som är seniorkonsult inom QA öppnar qbox-nätverket och din kompetens dörren till drömuppdragen. 

För den som är en riktigt vass konsult inom test och QA är en tillvaro som konsult på qbox en chans att arbeta på ett fritt och lönsamt sätt. Vårt starka nätverk gör att den som har en stark profil landar utvecklande uppdrag i spännande organisationer.

–       Nätverket fungerar som en superhjärna där alla är med och bidrar. Det ger oss många kontaktytor mot marknaden, säger Gustav.

En dynamisk topplista med konsultmäklare som qbox just nu har nära relationer till är en viktig del av nätverket. Långsiktiga samarbeten med flera mäklare ger effektivitet och flexibilitet i försäljningsarbetet, och lyckade leveranser leder till fler förfrågningar.

–        Styrkan är att de som säljer vet att vi har bra konsulter, och lyckade leveranser leder till fler förfrågningar, säger qbox grundare Gustav Lindberg.

Konsultens vilja väger tyngst

En viktig del av qbox modell är att konsulten helt och hållet väljer efter eget huvud och kan ta uppdrag som ligger utanför deras vanliga nisch. Kanske att en viss bransch eller ett företag lockar, eller chansen att bredda sin kompetens?

–       Hos oss prioriteras konsultens personliga utveckling och välbefinnande. Och vi uppmuntrar alla att välja uppdrag utifrån vad som känns roligt och fungerar med livet i övrigt, säger Gustav.

Sofia Persson, ny konsult på qbox:

Innan jag började på qbox kändes tanken på att sköta min egen försäljning som en ganska stor och svår utmaning: Hur ska man börja, och vem ska man kontakta? Men när jag klev ombord på fick jag snabbt ett möte med min dedikerade säljcoach som gick igenom vilka steg som är bra att göra för att komma i gång. 

Oron jag hade känt innan försvann direkt, och det kändes tryggt att ha ett bollplank som hade som mål att coacha mig fram till det som var bäst för mig. Vi hade regelbundna avstämningar under processen, och jag fick svar på mina frågor och handfasta tips. Ganska snart hittade jag ett spännande uppdrag som jag sökte, kunden tyckte att min profil var en bra matchning, och jag startade efter min planerade sommarsemester. 

Linus Tingdahl, 8 års erfarenhet som konsult på qbox:

”För mig är det viktigt ingen behöver ”ta en för laget” utan att var och en kan välja utifrån eget huvud. Alla har sin egen bild av vad som är ett drömuppdrag, och det kan handla om allt från bransch till roll, resväg eller arvode. Det är också en bra känsla att ha råd att ha tålamod att vänta in rätt uppdrag som är bäst för mig och min livssituation.

Vi har ingen dedikerad säljare, utan alla hjälper varandra, och har en enorm styrka i att vi jobbar tillsammans. I takt med att vi växer våra respektive nätverk och säljkompetens, blir qbox säljmuskel allt starkare. Visst, får vi ta större ansvar, men extraarbetet är ingenting jämfört med värdet av friheten och den personlig utvecklingen.