QBox

Det ska vara enkelt att följa sina drömmar


Automatisering, Flexibilitet, Hållbarhet, Livsbalans, Organisation

Jenifer Stjernstrid längtade efter att ge sig ut på äventyr och drömde om att bo och arbeta i Spanien. Möjligheten att ta tjänstledigt från qbox gjorde det enkelt att våga bryta upp och packa väskan. Platsen hos oss finns kvar när hon återvänder från Madrid och med en fot kvar på den svenska arbetsmarknaden är det lätt att kliva tillbaka in i värmen.

  • När jag berättade att jag ville vara tjänstledig var Christian och Gustav väldigt stöttande och tyckte att det var självklart att jag skulle ta chansen, säger Jenifer.

Jenifer är född i Sverige, har sydamerikanskt påbrå och under uppväxten har hon spenderat mycket tid i Spanien. Idag bor hon i området Salamanca i Madrid som hon beskriver som motsvarigheten till Östermalm. I närheten av lägenheten hon hyr finns det gott om parker där hon tränar och går ut med hunden.

  • Madrid är en underbar och mångkulturell stad med fantastisk mat och arkitektur. Det händer mycket i stan och människor är ute och rör på sig på ett annat sätt än i Stockholm. En annan stor skillnad för mig är att jag ser jag ut som alla andra på ett sätt som jag inte gör i Sverige, och jag känner att jag passar in.

Fler regler att förhålla sig till

För den som bara arbetat i IT-branschen i Sverige är frånvaron av hierarkier och transparens ingenting som man ens är medveten om. Det är självklart att man sköter sitt arbete på eget ansvar och att man jobbar in tiden man tappade för att man skulle gå till tandläkaren eller ha ett bygglovsmöte på kommunen. För Jenifer har friheten som hon hade i Sverige blivit tydlig under tiden hon har jobbat i Spanien.

  • Här finns många regler att förhålla sig till och jag saknar flexibiliteten som finns i Sverige. Om man ska gå till läkaren eller till banken behöver man först fråga om lov och sedan får man med sig ett intyg som man kan visa upp för sin arbetsgivare. Det är lite att vänja sig vid.

Breddar kompetensen inom QA

I Sverige har Jenifer främst haft uppdrag inom testledning. Det är en roll hon trivs bra med, men för att hålla sig med i matchen över tid är det viktigt att utvecklas tekniskt. Därför tog hon chansen att utvecklas i sin yrkesroll i samband med flytten och valde ett arbete i Madrid där hon får jobba med testautomatisering

  • När man är kvar på samma marknad kan det vara svårt att gå utanför sin profil, så det här var ett utmärkt tillfälle för mig att bredda min kompetens.

När det är dags för Jenifer att flytta tillbaka till Sverige återvänder hon till qbox.

  • När jag började på qbox gjorde jag det för att jag inte kände att jag hade erfarenhet nog att vara konsult på egen hand. Men jag har valt att stanna kvar för att jag har världens bästa chefer och kollegor. Jag har stort förtroende för dem i allt, tillsammans har vi en stor samlad kunskap, och det är en obegränsad tillgång på sparring och support. Uppdragen är det jag gör på dagarna, men qbox är min familj.