QBox

1/
"Jag är förvånad att samhörigheten var så otroligt stark när alla är konsulter, men eftersom vi träffas minst en gång i månaden och åker på resor tillsammans så lär man känna varandra ganska djupt."
Linus Tingdahl
1/
"Jag har bättre kommunikation än jag någonsin haft med en chef. Behöver vi träffas så kommer de till mig över en lunch. Jag har nog aldrig träffat min chef så mycket som här."
Kristoffer Rönnblom
1/
"Vi har verkligen förtroende för varandra. Till exempel vet alla vad de andra har för timpeng, även chefernas. Jag är fortfarande nykär i qbox - efter 2,5 år"
Jenifer Stjernstrid
1/
"Jag har jobbat i spelbranschen länge och var nyfiken på konsultlivet. Det känns som jag har hittat "my people""
Thommy Siverman Mörk

QBOX är det bästa av två världar, mittemellan att ha eget och jobba på ett bolag. Vi är alla i samma situation och tillsammans bygger vi ett nätverk för att hitta uppdrag och nya kollegor, vi stöttar varandra. Den personliga individuella drivkraften får styra – inte någon yttre agenda. Känslan är att vi är del av samma företag, inte att vi jobbar åt ett företag.

Jag är förvånad att samhörigheten var så otroligt stark när alla är konsulter, men eftersom vi träffas minst en gång i månaden och åker på resor tillsammans så lär man känna varandra ganska djupt. På resorna gör vi ofta strapatsgrejer vilket gör att vi får se olika sidor av varann och vi har alltid roligt ihop.

Det är ganska stor spridning i ålder och intressen men vi är ändå så lika. Jag har svårt att tänka mig att man skulle ha träffats i andra sammanhang och ändå har vi så mycket gemensamt.

Innan jag började på QBOX undrade jag hur det skulle vara att starta eget. Jag var lite osäker på hur man gjorde bara. Jag visste till exempel inte så mycket om marknaden, om det jag gör är det som efterfrågas. När jag kom i kontakt med QBOX blev jag lugnad. Här fick jag bekräftelse på att jag var duktig och att vi skulle hitta uppdrag som passar mig. Det var skönt att ha någon som kunde svara på den frågan innan jag hoppade på.

Den största anledningen till att jag jobbar på QBOX är att vi är nördar inom samma skrå. Vi förstår varandra, har samma problematik i vardagen, träffar samma typ av människor och har stort utbyte av varandra.
På större bolag är kompetensnätverken ofta svagare. Jag vill ha ett nätverk där alla är som jag, där jag kan få kompisar och det kan jag här. Jag älskar att vara del av ett sammanhang och på QBOX är sammanhanget starkt.

Alla kollegor är seniora och ingen behöver hävda sig. Man måste förstås våga säga saker och stå för det, men ingen tar plats så att det hämmar någon annan. När vi var i Jokkmokk på konferens, kunde var och en hålla en intressant och rolig dragning i en timme om vad de jobbar med. Det märks att alla är intresserade av vad de gör och investerar i sitt jobb.

När jag skulle byta jobb och listade kraven jag hade på en arbetsgivare så insåg jag att QBOX fyller dem med råge.
Många av de vanliga kostnaderna som kontor och säljare är eliminerade men vi har beståndsdelarna som faktiskt betyder något. Inspirerande ledarskap, administration och utvecklingsplan för bolaget och mig själv. Som egen företagare hade jag kanske tjänat mer men paketet är prisvärt med den lilla procent de tar av mig.

Jag saknar inte kontoret. Jag är inte ute efter en plats dit jag kan åka och skriva ut saker. Ett kontor är ingen mötesplats, för när jag kommer dit är det förhoppningsvis ingen där, eftersom alla är ute hos kund. Det är mest en plats där på sin höjd chefen sitter – och eventuella säljare.

Nu träffar jag ändå alla kollegorna på Slack och där finns även chefen i princip 24/7. Där löser vi alla snabba puckar direkt. Jag har bättre kommunikation än jag någonsin haft med en chef. Behöver vi träffas så kommer de till mig över en lunch. Jag har nog aldrig träffat min chef så mycket som här.

Qbox är som min extrafamilj. Jag längtar till nästa månadsmöte när jag jobbar ute hos kund. Hur ofta händer det? Jag tycker verkligen om alla och skulle kunna hänga med vemsomhelst av dem efter jobbet.

Många av oss har samma intressen och vi har Slackkanaler och mötesgrupper för allt – från träning till superhjältar. Det är väldigt familjärt. Men det kan också bli allvarligt när det behöver vara allvarligt. Alla vågar också säga vad de tycker och tänker.

Det är vi tillsammans som bestämmer vart vi ska på konferens, vad vi ska göra där och så. Vi röstar, så det är inte chefen som beslutar.

”Jaha, alla ville åka skidor.” Då åker vi skidor….

DET skapar gemenskap och en känsla av att alla får vara med och bestämma.

Om jag ska ha chef är det viktigt med en bra chef. En riktigt bra chef kan vara anledningen till att jag stannar kvar på ett bolag men jag måste också få bestämma själv. Det märks att Gustav och Christian är intresserade av att se till att jag har det så bra som möjligt som anställd. De är stöttande utan att vara chefiga.

Det pratas ofta om transparens i bolag men här känner jag att det är på riktigt, att jag verkligen kan vara helt öppen med mina chefer.

Det gäller även mina kollegor – oavsett vad som händer, även privat.

Vi har verkligen förtroende för varandra. Till exempel vet alla vad de andra har för timpeng även chefernas.

Den här typen av bolag eller modell finns på andra ställen men det är människorna som är det viktiga. Jag kan tjäna ungefär som nu med ungefär samma frihet MEN kulturen som Gustav och Christian har skapat med hjälp av mig och mina kollegor är speciell och viktig och unik. Jag är fortfarande nykär i qbox – efter 2,5 år.

På qbox är jag omgiven av människor som är bäst på det vi gör – test- och kvalitetssäkring. Några av dem är säkert bäst i Sverige på just det de håller på med. Jag tror inte man kan överdriva värdet av det överhuvudtaget.

Den samlade gruppen individer som utgör qbox är noggrant vettade och har synats så att de är de bästa vi hade kunnat plocka in. De har alla det som gör en qboxare till en qboxare.

Det känns som att jag har hittat ”my people”, såna som jag, som gör det jag gör och tycker det är intressant och kul. Professionellt alltså. Sen är det ju sjukt kul att vi lyckats nosa upp människor som gillar ungefär samma saker på fritiden.

Jag har jobbat i spelbranschen länge och var nyfiken på konsultlivet. Men det var inte helt enkelt att byta från en trygg säker anställning till något man inte riktigt känner igen. Det var lite läskigt och kändes som en stor förändring i livet.

Jag pratade med flera konsultfirmor men det kändes aldrig rätt. Man ska liksom ta de uppdrag som DE hittar åt en – ”ta en för laget”. Dessutom skulle jag inte tjäna mer än innan och det lät ju inte helt roligt. På qbox får jag springa på uppdrag som JAG är sugen på och det kändes som det rätta alternativet.

Modellen vi har skiljer sig från de flesta andra konsultbolag, eller i alla fall från normen. Vi ser oss som en samling frilansande konsulter vilket gör att det är konsulten först istället för företaget först.

Det finns inte den sortens bitterhet som kan finnas på andra arbetsplatser där folk har jobbat i över 10 år med samma gamla grejer och inte har optimismen kvar. Livet är inrutat och man kommer antagligen att gå runt och klaga över samma saker.

När du vet att saker och ting går att förändra och du får jobba vid sidan om människor som har passionen kvar och tycker om det de jobbar med och som känner att de har kontroll över sina liv. Då har man så mycket mer gemensamt. Ibland mer än de jag delar daglig arbetsplats med.

Lönemodellen, en hygienfaktor

Lönemodellen, en hygienfaktor


Visste du att alla konsulter på QBOX har samma villkor och möjligheter? Vi är stolta över att erbjuda marknadens bästa ersättningar, till alla konsulter. Det maximerar vårt fokus på leverans.


Björn Söderlund

Björn Söderlund

Experten med glimten i ögat, backar inte för varken kniviga testprojekt eller göteborgshumor

Christian Grenander

Christian Grenander

En nyfiken orädd testledare som löser omöjliga problem genom att dyka ner i teknik

Gustav Lindberg

Gustav Lindberg

Prestandatestaren som breddat fokus till QA Tech i strävan att skapa det perfekta produktteamet

Kristoffer Rönnblom

Kristoffer Rönnblom

Leder människor, hackar kod och bygger hus om vart annat

Linus Tingdahl

Linus Tingdahl

Skådespelare på fritiden. Lär oss allt om improvisation på våra konferenser

Thommy Siverman Mörk

Thommy Siverman Mörk

Erfaren QA manager med långt förflutet i spelbranschen

Tony Fougner

Tony Fougner

Han är en lugn, trygg pelare i projekt, ofta den man går till när man behöver hjälp

Hans Joelsson

Hans Joelsson

Mobiltestaren som får duracellkaninen att se ut som en slacker

Anders Ek

Anders Ek

Konsulten som både managerar människor och hackar kod

Jenifer Stjernstrid

Jenifer Stjernstrid

Energisk QA-expert som siktar på ledande befattningar framöver

Ulrika Hård af Segerstad

Ulrika Hård af Segerstad

Agil QA Coach som skjuter skarpt hos sina kunder och i skogen

Zackarias Gustavsson

Zackarias Gustavsson

QA som skapar fulländade och robusta produkter med sin erfarenhet från testning och programmering

Mimmi Boman-Börjesson

Mimmi Boman-Börjesson

Nybakad agil QA

David Högberg

David Högberg

En agil testare och testledare som månar om kvalitetsutvecklingen av såväl produkter som av samarbetsmetoder

Stina Leijonhufvud

Stina Leijonhufvud

Engagerad Team och QA-lead som glatt tacklar allt från rugbyspelare till tekniska problem