QBox

1/
"Jag är förvånad att samhörigheten var så otroligt stark när alla är konsulter, men eftersom vi träffas minst en gång i månaden och åker på resor tillsammans så lär man känna varandra ganska djupt."
Linus Tingdahl
1/
"Jag har bättre kommunikation än jag någonsin haft med en chef. Behöver vi träffas så kommer de till mig över en lunch. Jag har nog aldrig träffat min chef så mycket som här."
Kristoffer Rönnblom

QBOX är det bästa av två världar, mittemellan att ha eget och jobba på ett bolag. Vi är alla i samma situation och tillsammans bygger vi ett nätverk för att hitta uppdrag och nya kollegor, vi stöttar varandra. Den personliga individuella drivkraften får styra – inte någon yttre agenda. Känslan är att vi är del av samma företag, inte att vi jobbar åt ett företag.

Jag är förvånad att samhörigheten var så otroligt stark när alla är konsulter, men eftersom vi träffas minst en gång i månaden och åker på resor tillsammans så lär man känna varandra ganska djupt. På resorna gör vi ofta strapatsgrejer vilket gör att vi får se olika sidor av varann och vi har alltid roligt ihop.

Det är ganska stor spridning i ålder och intressen men vi är ändå så lika. Jag har svårt att tänka mig att man skulle ha träffats i andra sammanhang och ändå har vi så mycket gemensamt.

Innan jag började på QBOX undrade jag hur det skulle vara att starta eget. Jag var lite osäker på hur man gjorde bara. Jag visste till exempel inte så mycket om marknaden, om det jag gör är det som efterfrågas. När jag kom i kontakt med QBOX blev jag lugnad. Här fick jag bekräftelse på att jag var duktig och att vi skulle hitta uppdrag som passar mig. Det var skönt att ha någon som kunde svara på den frågan innan jag hoppade på.

Den största anledningen till att jag jobbar på QBOX är att vi är nördar inom samma skrå. Vi förstår varandra, har samma problematik i vardagen, träffar samma typ av människor och har stort utbyte av varandra.
På större bolag är kompetensnätverken ofta svagare. Jag vill ha ett nätverk där alla är som jag, där jag kan få kompisar och det kan jag här. Jag älskar att vara del av ett sammanhang och på QBOX är sammanhanget starkt.

Alla kollegor är seniora och ingen behöver hävda sig. Man måste förstås våga säga saker och stå för det, men ingen tar plats så att det hämmar någon annan. När vi var i Jokkmokk på konferens, kunde var och en hålla en intressant och rolig dragning i en timme om vad de jobbar med. Det märks att alla är intresserade av vad de gör och investerar i sitt jobb.

När jag skulle byta jobb och listade kraven jag hade på en arbetsgivare så insåg jag att QBOX fyller dem med råge.
Många av de vanliga kostnaderna som kontor och säljare är eliminerade men vi har beståndsdelarna som faktiskt betyder något. Inspirerande ledarskap, administration och utvecklingsplan för bolaget och mig själv. Som egen företagare hade jag kanske tjänat mer men paketet är prisvärt med den lilla procent de tar av mig.

Jag saknar inte kontoret. Jag är inte ute efter en plats dit jag kan åka och skriva ut saker. Ett kontor är ingen mötesplats, för när jag kommer dit är det förhoppningsvis ingen där, eftersom alla är ute hos kund. Det är mest en plats där på sin höjd chefen sitter – och eventuella säljare.

Nu träffar jag ändå alla kollegorna på Slack och där finns även chefen i princip 24/7. Där löser vi alla snabba puckar direkt. Jag har bättre kommunikation än jag någonsin haft med en chef. Behöver vi träffas så kommer de till mig över en lunch. Jag har nog aldrig träffat min chef så mycket som här.

Lönemodellen, en hygienfaktor

Lönemodellen, en hygienfaktor


Visste du att alla konsulter på QBOX har samma villkor och möjligheter? Vi är stolta över att erbjuda marknadens bästa ersättningar, till alla konsulter. Det maximerar vårt fokus på leverans.

Just idag 13 konsulter. En massa års samlad erfarenhet.


Björn Söderlund

Björn Söderlund

Experten med glimten i ögat, backar inte för varken kniviga testprojekt eller göteborgshumor

Christian Grenander

Christian Grenander

En nyfiken orädd testledare som löser omöjliga problem genom att dyka ner i teknik

Gustav Lindberg

Gustav Lindberg

Prestandatestaren som på senare tid lämnat tekniken till förmån för teambyggande

Kristoffer Rönnblom

Kristoffer Rönnblom

Leder människor, hackar kod och bygger hus om vart annat

Linus Tingdahl

Linus Tingdahl

Skådespelare på fritiden. Lär oss allt om improvisation på våra konferenser

Thommy Siverman Mörk

Thommy Siverman Mörk

Erfaren QA manager med långt förflutet i spelbranschen

Tony Fougner

Tony Fougner

Han är en lugn, trygg pelare i projekt, ofta den man går till när man behöver hjälp

Hans Joelsson

Hans Joelsson

Mobiltestaren som får duracellkaninen att se ut som en slacker

Anders Ek

Anders Ek

Konsulten som både managerar människor och hackar kod

Jenifer Stjernstrid

Jenifer Stjernstrid

Energisk QA-expert som siktar på ledande befattningar framöver

Ulrika Hård af Segerstad

Ulrika Hård af Segerstad

Agil QA Coach som skjuter skarpt hos sina kunder och i skogen

Zackarias Gustavsson

Zackarias Gustavsson

QA som skapar fulländade och robusta produkter med sin erfarenhet från testning och programmering

Mimmi Boman-Börjesson

Mimmi Boman-Börjesson

Nybakad agil QA